Gårdagens outfit

Planering inför kommande katalogproduktion - det kräver ingen särskild klädsel eftersom jag inte träffar någon annan än mina goda arbetskamrater. Ledig klädsel var det som gällde.
Outfit 2006-11-27/28
Undrar vad som finns uppe i taket? Nåväl...
   Kavaj, Selected
   V-ringad merino, H&M (samma som på festen)
   Polotröja, Gant

Festklädd

I helgen som var så gick jag på fest. Eller ja... Det var en middag tillsammans med några goda vänner av båda könen. Perfekt tillfälle att klä sig i kostym. Sagt och gjort - kostymen åkte fram och sedan provade jag några olika alternativ att bära under densamma.
Först provade jag med en ledigare stil med enbart svart t-shirt, men det kändes inte riktigt ok. Då drog jag på mig en vit t-shirt och en v-ringad, stickad tröja över, men fortfarande var det inte till full belåtenhet.
Vit skjorta med svarta ränder, svart slips togs på. Se där ja... nu började det likna något. Den v-ringade tröjan åkte på igen och ta da... där hade jag den - klädseln för aftonen.
 Partybild 2
  • Kostym, Oscar Jakobsson
  • Skjorta, Stenströms
  • Smal svart slips, noname
  • V-ringad tröja, H&M


Partybild 1 06-11-26
En butter man i sina bästa år! Äh, jag är naturligtvis inte arg eller butter - det är ju fest på gång!

Ur-drömmar

Nu har jag varit ute och drömt lite igen. Denna gång har jag tittat på olika armbandsur och denna Longines fastnade jag för. En klassisk boett med gammaldags, romerska siffror på urtavlan och snyggt rund är den också.
La Grande Classique heter den och med den vita urtavlan och den oerhört snygga Longines-logon så kan jag inte annat än smälta.
Hade jag runt 6200 kronor utan öronmärkning så hade jag slagit till omedelbart. Det har jag inte, tyvärr.

Jag får väl lägga till den på önskelistan som ska till tomten och sedan hoppas.
Longines-ur

Proper men ledig outfit

Vad beträffar värmen på kontoret så verkar den nu ha stabiliserat sig till en ganska behaglig temperatur. Skönt, för då kan jag klä mig som jag vill utan att behöva tänka på om jag blir för varm eller fryser.
När jag klev ur duschen idag så stod jag och funderade under rakningen vilka kläder som skulle plockas fram. Jag kom att tänka på ett par sandfägade, chinosaktiga byxor som hängde nästan längst in i garderoben och som jag inte använt på bra länge - de vill jag ha idag.
Slips känner jag också för och se - de blev som jag tänkt mig.
 Outfit 2006-11-24

  • Byxor, Riley
  • Skjorta,  Hugo Boss
  • Slips, Atlas Design
  • Cardigan, Mansfield
  • Trött blick, egentillverkad
Nertill har jag mina nyinköpta boots från Nilson.

Vill ha den där rocken

Raf Simons gör en del spaceade plagg och några är mer normala. Följande rock har just hamnat överst på önskelistan som snart skickas till tomten. Snälla Jultomten...!
Raf Simons-rock

Drömmar om lyxplagg

Bland lyxmärkena inom modevärlden finns det oerhört mycket snyggt. Men frågan är hur ofta det höga priset verkligen motsvarar produkten. För mig är det antagligen väldigt främmande att jag verkligen skulle gå ut och köpa mig ett par byxor från exempelvis Burberry Prorsum för 5-6000 kr. Jag börjar svettas när brallorna går loss på 1500-2000 kr, lite beroende på vliken typ av byxa och för ändamålet.
Men det är kul att titta på vad de stora lyxmärkena har på repetoaren. Nyligen kollade jag upp Gucci:s vår/sommar-kollektion för kommande säsong. Visst fanns det en del trevligt, bland annat det du ser här nedan.
 Gucci 1  Gucci 2
  En dubbelknäppt bomber-jacka. Blå kashmir-polo, stentvättade vita jeans och svarta kalvskinns-loafers. Tvättad trenchcoat, körsbärsröd poplin-skjorta, slimmad stretchbyxa i bomull och återigen kalvskinnskor.

Priset har jag verkligen ingen aning om och det är förmodligen inte ens aktuellt att ta reda på, men som sagt.. kul att titta och drömma.

Hitta rätt i värmen

Jag berättade ju igår om det svåra i att hitta rätt temperatur på kontoret. I måndags var det för kallt och efter ett samtal med hyresvärden så var det igår, tisdag en aning för varmt. Jag tror att det är ungefär samma temp i dag som igår och det var också vad jag utgick från när jag skulle klä mig efter morgonens första bestyr med dusch och rakning.
Idag har jag följande kläder på mig:
  • Samma jeans som igår från H&M
  • V-ringad tröja med argyle-mönster från Peak Performance
  • Vit, långärmad t-shirt från Replay
  • Svart enknäppt kavaj från Selected
Outfit 2006-11-22

Outfit som värmer

Igår hade jag en svart skjorta på mig och en svart kavaj över för det var möte på kontoret som gällde. Skjortan är ganska slimmad och när jag hade slängt av mig kavajen så dröjde det en stund, men plötsligt frös jag. Skjortan skavde så där obehagligt på bröstvårtorna så efter en stund åkte kavajen på igen.
Men det var fortfarande kyligt och ett samtal med hyresvärden blev nödvändigt.

Idag tänkte jag inte chansa, utan jag klädde mig för att hålla värmen. Under kavajen för dagen så valde jag att ta på mig en varm grovstickad polotröja i ull och under den en t-shirt.
Då visade det sig efter en stund att samtalet dagen innan med hyresvärden hade gjort susen för jisses vad varmt det är idag. Av med kavaj, men jag är varm ändå. Men sånt är livet ibland... tänk om temperarturen kunde vara lite mer mitt emellan...

Outfit A 06-11-21 Outfit B 06-11-21

Kläder för dagen:
  • Grovstickad polotröja i ull från Mexx
  • Kavaj, 3-knäpp - vintage
  • Jeansen kommer faktiskt från H&M. Fick en impuls tidigare i höstas och jag måste säga att jag trivs mycket bra i denna slimmade modell.

Italienare med stil

Tidigare har jag vurmat en del för engelsk stil. Och visst är det så att det är något speciellt med engelskt, aristokratiskt mode, men även Italien har sina designers. En sådan som tål lite uppmärksamhet är Borsalino.
Giuseppe Borsalino hette en man som 1857 öppnade en butik i Alessandria i Italien. Borsalino var hattmakare och det var följdaktligen det han sålde i sin butik i mitten på 1800-talet.

Med åren har linjen utökats med kläder i övrigt också. Det finns i dag en sportig golf-linje och en couture-linje och hela tiden finns hatten med som en central del i klädseln.

Hatt kan vara väldigt tjusigt på rätt person och jag skulle gärna vilja köpa mig en snygg hatt, men jag är ytterst osäker på om jag klarar av att bära upp en sådan. Det är inte alla människor förunnat att klä i hatt.
Men det finns mycket i övriga kolektionerna att dregla över.

Borsalino står för elegans och kan med lätthet ta upp kampen med de engelska märkena som jag skrivit om tidigare.

Borsalino2 Borsalino3
Borsalino1

Tills sist, nya boots

Jag har tidigare skrivit om vikten av ett par schyssta boots och att jag inte haft några sådana, men att jag ska investera. I sinnebilden hade jag ganska klart för mig hur de skulle se ut och jag var inte beredd att göra allt för stora avsteg fån denna bild som fanns i min skalle.
Jag hade kollat in, bl a ett par Jodhpur från Tiger som fick stå som en slags grundmodell för det jag ville ha.

Det var alltså dags, äntligen...! Nu skulle jag köpa mig att par boots och jag kände mig upprymd när "ploppet" äntligen hördes (ja, du vet... när tummen åkte ur, you know what).
I slutet på veckan som varit, hade jag ett par ärenden på stan och inget av dem hade med vare sig skor eller kläder att göra. Det var bara såna där saker som måste göras. Jag hade parkerat bilen väldigt centralt och på väg tillbaka till densamma så promenerade jag på "skogatan" där både Scorett, Nilson, Din Sko och ytterligare två skobutiker ligger.

Inte kunde jag passera dessa utan att snabbt titta in för att se vad som fanns i boots-väg. Den sista butiken jag tittade in i var Nilson och där... där stod just de bootsen som fick mig på fall på allvar. De fanns dessutom i min storlek och jag var inte sen att prova. Och se... de passade perfekt. Det var ett par boots av märket Nilson och butiken ville ha 999 kr för dem. Jag slog till och slängde upp mitt kontokort och äntligen har jag ett par boots som jag stortrivs i. Bilder på Nilson:s hemsida finns inte så jag tog några bilder själv och hur de ser ut kan du se här nedan.
Nya boots-snett uppifrån
Nya boots-Snett från sidan
Nya boots-snett framifrån

H&M Vår/Sommar-kollektion

H&M har släppt de första bilderna av deras vår- och sommar-kollektion. En del ser riktigt bra ut. Vinterns mode följer med in i sommaren, fast lättare då förstås.
Här kan du alla bilder.

 H&M 6  H&M 5  H&M 1  
 H&M 2  H&M 4  H&M 3  

Vill bara ha mer...

Det är märkligt det där med kläder och hur det kommer sig att jag aldrig får nog. Jag hade bestämt mig för att att nu vill (ska) jag inte ha mer kläder på några månader. För egentligen... jag har plagg så jag klarar mig resten av vintern. Men det handlar ju inte bara om behov för oss som är intresserade av kläder - det är ju så jäkla kul att köpa och bära nya kläder. Visst kan man kombinera befintlig garderob i många olika varianter, men...

I alla fall... jag har en grå cardigan från Mansfield som jag använder frekvent och jag är helnöjd med den. En grå, det är ju en klassiker så... MQ har en ny cardigan från Emilio som faktiskt är väldigt snygg. Whyred verkar ha varit med och satt standard för mönstrade cardigans. Det är i alla fall så tankarna går när jag ser den här för 599 kr.
Emilio-cardigan
Om jag ska införskaffa den? Nej, inte troligt. Kul att titta och drömma. Måste använda pengarna på julklappar en dryg månad framöver.

Sko-drömmar

Jag har köpt vad jag behöver i skoväg för denna vinter. Med det inte sagt att jag inte köper fler fotbeklädnader innan vintern är över. Det är kul med skor!
Att drömma om skor och/eller boots som är snygga eller som av någon annan anledning väcker habegär, är alltid kul att drömma om. Jag har roat mig med att samla ihop en bunt snygga skor (bara bilder, inte på riktigt) som jag skulle kunna tänka mig att äga, men som jag med all sannolikhet inte kommer att införskaffa. Titta och njut!
 
Vagabond - 899 kr

 
Stacy Adams - 699 kr
 
Dahlin - 1199 kr
 

Bstore - 2195 kr
 
Paul Smith - 2895 kr
 
Novita - 999 kr
 
Lloyd - 1695 kr

Replay - 1499 kr


Dofta med stil

I modebranchen pratas det ofta om stil som något betydande och så är det ju också.
Men hur stilfull du än är så går mycket av den stilen förlorad om du luktar illa. Man behöver ju inte tvunget använda en särskild doft för att undvika det. Ofta räcker det med att vara ren och använda en anti-perspirant eller dylikt. På så sätt undviker man dåliga lukter.
Men ibland sätter man pricken över i:et genom att ta på sig en god doft. Själv tycker jag det är trevligt att kunna variera sig med några olika dofter. På intet sätt är jag en doftsnobb, men vissa dofter tycker jag passar bättre på dagen, medans andra gör sig bättre kvällstid.
Jag alternerar mellan dofterna på bilden nedanför. De skiljer sig alla ganska markant när de når näsan.
Det är från vänster till höger:
  • L´Eau Par Kenzo (en ganska lätt doft med inslag av citrus som passar bra dagtid)
  • Diesel - Zero Plus (betydligt tyngre och gör sig bäst på kvällen)
  • Laura Biagiotti - Roma (även här en lite tyngre doft för kvällsbruk)
  • Joop! Homme (fungerar enligt mig lika bra oavsett tidpunkt)
Doftflaskor

Dagens outfit - 15 nov

För tillfället är vi inne i en långsam period på kontoret. Det händer inte jättemycket direkt och vissa dagar segar sig fram. Det kommer en leverantör på besök då och då, men i stort känns det ofta segt... tyvärr.
Men snart blir det ändring. Först drar det ihop sig inför julen och sedan påbörjar vi arbetet med produktionen av ytterligare en produktkatalog och då är det minsann fullt upp, hela dagarna.
Hur som helst, idag kändes som läge för slips igen. Följande kläder blev det:
  • Lätt rosa skjorta från Jerem
  • Rosaprickig slips kommer från Atlas
  • Brun v-ringad tröja, H&M
  • Glasögon, Osiris
  • (Ej i bild - Nudiejeans och skor från Carl G.)
  • Mörkgrå rock från Marlboro Classic
  • Gant har fixat min röd/grå halsduk.
Jeansen gör klädseln ganska leisure.
Outfit 2006-11-15

Engelsk uppstickare

Man kan tycka vad man vill om engelsmännens stil och sätt att skrädda britter och delar av övriga världen, men de sitter inte bara rätt upp och ner och låter andra ta hand om den saken.
Som en motpol till Savile Row så skräddar uppstickaren
Social Suicide oss andra med klassiska kläder som sticker ut. Ja, kanske inte mig personligen då... En kavaj ligger på runt 4500-7000 kr och jag har inte en aning om det finns någon i Sverige som saluför deras kläder överhuvudtaget.
Under devisen "The Comical eyebrow to the highbrow" ska de erövra världen.
Social Suicide
Hur det än är med deras eventuella närvaro i Sverige eller Skandinavien så gör de spännande kläder!
Som du ser på bilden här ovan så ser deras kläder en aning annorlunda ut. De jobbar med ibland små detaljer, ibland lite större. Allting går ut på att göra kläder som är elegant skräddade, men som någon gång har en för lång högerdel och en annan gång har de sytt in måttbandet i kostymen (bild ovanför) eller som de gjorde på en kostym - de lät färga tyget i bakstycket som om man satt sig på en nymålad parkbänk där färgen ännu inte torkat.
Elegant med twist har jag skrivit om innan och Social Suicide har dragit det hela till sin spets.

Det ska vara randigt - ibland

Den eviga frågan när det gäller mönstring i kläderna är - rutigt eller randigt. Jag säger, varför inte matcha de båda med varndra? Med lite handlag och känsla så kan det bli hur snyggt som helst.
Var börjar man då? Varför inte med denna randiga, långärmade och smalstickade tröja från
Rykiel Homme.
Enligt hörsägen ska den vara hyggligt billig för att var från Sonia Rykiel - 1495 svenska pengar känns väl överkomligt? Hur som helst, snygg är det i alla fall.
Stickad Rykiel Homme
När väl denna tröja är införskaffad är det bara att matcha med rutig skjorta eller varför inte en sjal med något rutmönster. Alternativen är många och fantasin outgrundlig.

Elegant kaxighet

Om man som jag, som bor på västkusten, blickar västerut så hamnar örnblicken i Danmark. I vårt västra grannland finns det gott om goda entreprenörer inom konfektionsindustrin. Jag tänker då närmast på 4 You, Selected och Blend of America.
Men de har också en tillverkare/designer som har öga för det riktigt vackra här i livet -
Sand.

Sand gör kläder och skor som med lätthet smeker över näthinnan och lämnar betraktaren med en belåtenhet som är svår att förklara, den bara finns där. Det är däri mycket av Sand:s storhet ligger - känslan av lyx och flärd. Samtidigt är deras kollektioner ine traditionella, utan de utstrålar en slags stöddig eller om man så vill, en rockig attityd.
Sand-stil
Sand-Päls/RockSand-Skor

Fars dag?

Vad menas med "Fars dag"? Jag trodde att det var en dag som var min i min egenskap av far.
Morgonen började med att alla barn var mycket tröttare än vad jag var. Gå och lägg dig sa hustrun när jag kom upp. Jag har just väckt de minsta så de kommer när som helst.

Ok, det var bara till att gå och lägga sig igen och sova räv. Tre-fyra minuter senare kom de... med kaffe, smörgås och juice. Och massor av teckningar och ett litet paket. Barnen hade varit uppmärksamma så de visste att pappa ville ha en ny halsduk och se... det var precis vad jag fick. En randig 1,5-meterssak i mörkrött och grått. Den passar väl din ulster sa äldsta dottern och det har hon ju alldeles rätt i.
Tyvärr var det ett hål i halsduken så den måste bytas i morgon. Bild på tingesten kommer så snart jag bytt till en hel.

Återstoden av dagen gick åt till tapetsering. Va!? Ska jag behöva hålla på med sånt på min dag? Nåja... man kan väl säg att jag faktiskt valde det själv. Köket ska vara nydesignat lagom till jul är tanken så det vara bara till att kleta klister och slänga upp vårder på väggarna och det blev riktigt fint.

Efter maten har jag suttit en stund och funderat och känt på tygprover som jag fick i brevlådan i fredags. Har nämligen planer på att beställa en skräddarsydd skjorta från tailorshirts.com. Får väl se vilket ytg och mönster det så småningom blir.

Jag är ganska trött nu, men på det stora hela så har det varit en rätt bra dag.

V&R - men inte för H&M

Nu har det varit så väldigt mycket om Viktor & Rolf i samband med släppet av deras kollektion för H&M. Jag gav mig inte iväg för att köa. Jag har inte varit inne på H&M överhuvudtaget sedan släppet i torsdags.
Då det känns en aning tjatigt med allt V&R för H&M så vill jag bara tipsa om en annan kollektion av Viktor & Rolf -  dreas egen vårkollektion för män.
Bilden är hämtad från
Style.com nedan visar hur snyggt man kan klä sig med V&R till våren.
Viktor & Rolf suite

Dagens outfit 2006-11-10

Idag var det möte som gällde. Ett affärsmöte... ibland är de ganska ok, men lika ofta är de bara ett nödvändigt ont. Idag blev det faktiskt ett väldigt bra möte. Jag har många anteckningar och en hel del att fundera över.
 Outfit 2006-11-10  Business meeting kräver ofta en dressad outfit. Det blev följande paltor:

-- Svart skjorta i egyptisk bomull, Batistini
-- Svart slips, noname
-- Mörkt grå rock a la Marlboro Classics
-- Mönstrad grå väst från Riley
-- Grå kostymbyxor, Tiger
-- Svarta skor, Nilson

Med såpass mörk klädsel brukar jag normalt välja en accentfärg på exempelvis slipsen, men av någon anledning så ville jag vara mörkt klädd idag. Ganska nöjd, själv.

Köpa boots

Jag har bestämt mig. Denna vinter ska jag ha ett par boots. Förra vintern gick jag och funderade ett slag över vilken typ av boots jag ville ha och vad jag möjligtvis hade råd med.
Det resulterade att jag aldrig köpte några och därmed hördes aldrig "ploppet" när tummen lossnade.

Nu har jag (det har jag verkligen), bestämt mig för att rycka ut tummen försiktigt men bestämt för jag vill, jag ska ha ett par boots. Jag vet på ett ungefär vad jag vill och priset har jag också klart för mig... på ett ungefär.
Men innan jag anser mig ha en ekonomi som överensstämmer med det jag vill ha så har jag spanat runt på webben efter inspiration.
Då upptäckte jag Kenneth Cole som jag hört talas om tidigare, men aldrig sett i verkligheten. Jag har alltså ingen koll på om de säljs i Sverige. Glasögon från Kenneth Cole går att köpa här.

De boots jag vill ska vara av typen Jodhpur eller Chelsea-boots eller liknande. Dessutom får de inte kosta mer än 1500 kr.
Kenneth Cole har bl a de tre modellerna till vänster som jag tycker verkar väldigt snygga.

Jag vet dock inte riktigt om jag vill ha boots av den lite grövre sorten som de två undre till vänster eller om det ska vara lite mer åt det dressade hållet som den översta.

Jag har lite att fundera på i några veckor innan tiden är mogen för inköp.
 Boots-KC3
Boots-KC2
Boots-KC1

0 hål

Finns det någon som tycker om att gå till tandläkaren? Knappast.
Jag lider inte av tandläkarskräck, men inte är det kul att gå dit bara för det. Nej, det är ett nödvändigt ont och dyrt äventyr.
Klockan 07.00 i morse låg jag i tandläkarstolen och lät mig undersökas. Till min stora belåtenhet hade tandläkaren ingenting att göra mer än att ta lite tandsten och önska mig välkommen tillbaka om ett år igen. Inga hål!
585 kr fattigare gick jag därifrån och insåg en stund senare att en skjorta jag spanat in, nog får vänta till nästa månad. Men... jag är ganska nöjd ändå, det kunde slutat med en betydligt högre räkning. Dessutom har jag mitt bländande leende kvar!
Tandis

Burberry Trenchcoat

Jag vill ha en trenchcoat. Inte för att jag behöver en, utan för att jag vill ha en.
Burberry har en riktigt läcker trenchcoat och den vill jag ha.
Just för tillfället har jag inte råd, men när jag anser mig har de pengarna så är det definitivt den du ser här som jag vill ha.

Du kan hitta den hos bland annat Nitty Gritty i Stockholm. Du köper loss den för det fashionabla priset 4 695 kr.

Trench-Burberry2
 Trench-Burberry1


Mer engelsk stil

Jag vet inte... det är något visst med engelsk stil. Visst finns det salivframkallande kläder från de två stora modeländerna Italien och Frankrike också, men den strikta stilen hos engelska modeskapare ligger mig nära.
 Jag har tidigare pratat mig varm för Richard James och naturligtvis har jag också påpekat Paul Smith:s storhet. Jag har åtminstone pratat lite om hans skor.
Jag har också varit inne på Ben Sherman, även om hans kollektioner inte är lika "bespoke" som ovan de nämnda.



Timothy Everest
Ganska nyligen upptäckte jag ytterligare en engelsman som gör kläder med den där engelska, eleganta stilen - Timothy Everest.

Han har bland annat varit inblandad i filmer som Mission Impossible och Eyes Wide Shut.
Även David Beckham har synts iklädd kostymer från Everest.

Som de flest och bästa designers så har även Everest samarbetat med andra stora klädskapare och märken, bland andra Kim Jones, Rocawear och Louis Vuitton.

Som vanligt när man bor i en liten stad så finns det naturligtvis ingen på hemmaplan som säljer Timothy Everest som för övrigt är mest känd för sin Tailored Fit och Bespoke. Men naturligtvis går det att köpa en hel del Ready-To-Wear också. Men om det går att finna något i Sverige låter jag vara osagt, eftersom jag inte känner till hur det är med den saken.
Timothy Everest 2

Jakten på lila sockar

Jag berättade för en tid sedan om min envisa jakt på sockar som antingen var lila eller som innehöll ett visst mått av lila i ett eventuellt mönster.
 Igår slank jag in på MQ och köpte tre par Topeco för 100 kr, varav det ena paret faktiskt innehåller färgen lila. De andra var bruna och beige.

Det blev inte riktigt den lila färg som jag hade tänkt mig, men de får duga tills vidare.
Jakten går oförtrutet vidare. Jag vägrar ge upp!
 Lila socke

Underground streetwear-märke

Stüssy är väl inte det självklara märket när man snackar streetwear, men faktum är att det är ett av de äldre varumärkena inom just street- och surfkulturen. Det tog sin början redan 1980 när surfaren Shawn Stüssy började göra t-shirts med screentryck av sin egen namnteckning.

Stüssy-skjorta
 För Stüssy gäller som med alla andra varumärken, oavsett om det är dressat, casual eller streetwear, att allting naturligtvis inte är snyggt. Men ibland dyker det upp plagg som är snyggare än genomsnittet och då är Stüssy mycket prisvärda.
Som skjortan till vänster. Det köper du för  ca. 900 kr.

Dessvärre hittar du så vitt jag känner till inte Stüssy i Sverige. Du får bege dig till England om du inte vill handla på amerikanska Stüssy:s hemsida.

Klädd för en dag på jobbet

Idag händer inget särskilt på jobbet. Inte vad jag känner till i alla fall. Jag hade ju semester onsdag-fredag förra veckan och har inte pratat med mina arbetskamrater, men jag utgår från att det är det vanliga, dagliga arbetet som fortskrider på kontoret.
 Med anledning av detta så blev det en ganska casual outfit idag.
Den uppmärksamme ser att det som vanligt är vissa plagg som återkommer i min outfit.
  • Skinnjacka från Selected
  • Slimmad skjorta från Melka Gold
  • Jeans från Nudie
  • Skor från Carl G.
Det blev senare även en v-ringad, stickad tröja i mernioull från H&M för att inte riskera att frysa när jag vistas utomhus.
 Outfit 2006-11-06

Brittiska väskor i väster

För sex år sedan var en berömd och mycket tradtionsbunden väsktillverkare, Mulberry  på väg att lämna in för gott genom konkurs. Räddningen var att väskor blev på modet igen, kanske framförallt bland män. Hos kvinnor har det alltid varit en kär accesoar, men nu började alltså även männen inse att en väska behöver inte nödvändigtvis vara en "bögslunga". En väska kan vara mycket praktisk.
 Det har till och med gått såpass bra för Mulberry att de nu ska erbjuda exklusiva tjänster och varor som tidigare endast har gått att få i England - de öppnar en "Stand-alone" butik i New York.
De planerar också att snart öppna butiker i Los Angeles och Atlantic City.

I NY öppnar de 15 november på 387 Bleecker Street, NYC.

Så det kan gå... Vem vill inte ha någon av väskorna till vänster?
 Mulberry väskor

Önskeoutfit 2006-11-04

Som jag nämnt här tidigare så är det väldigt spännande och inspirerande att surfa runt på nätet och spana in olika skor, kläder och accesoarer.
Här nedan har jag satt samman en önskeoutfit för dagen. Visst kostar det, men det får det lov att göra när det bara är en dröm. Tänk dig själv att gå ut iförd kläder för 13 250 kr.
 Önskeoutfit 06-11-04 --Vit bomullsskjorta, Filippa K - 900 kr
--Ullbyxor, Ralph Lauren - 2300 kr
--Skor, Schmoove - 1200 kr
--Skepparjacka i ull, Tommy Hilfiger - 3650 kr
--Halsduk i kashmir, Louis Vuitton - 3300 kr
--Väska, Marc by Marc Jacobs - 1900 kr


Det är en ganska skön blandning av dressat och casual. Alltså en ledig klädsel, men som ändå är ganska lyxig.

Ring med stort värde

När min salige far fyllde 25 år fick han en vädigt fin present av min mor. En klackring med en onyx infälld i klacken.
Egentligen är jag inte så förtjust i klackringar, men just den här har ett särskilt värde - affektionsvärdet. Vad den skulle ha för värde vid eventuell försäljning har jag ingen aning om och eftersom det inte är aktuellt så har jag inte tagit reda på det. Den tillhörde min far som dog när jag var sex år gammal.
Jag fick den sedan av min mor när jag var i tonåren. Jag använde den någon gång då och då, men inte särskilt frekvent.
För några år sedan sprack ringen undertill och det tog mig sedan lång tid at rycka tummen ur en av mina ädlare kroppsdelar på baksidan av kroppen och lämna in den för en renovering.

Jag fick den inte bara lagad utan jag lät guldsmeden ta ut ringen en halv storlek också så nu sitter den perfekt.

Behöver jag säga att jag älskar ringen? Jisses vad elegant jag känner mig nu.

Den fyller förresten 50 år nästa år. Inskriptionen i ringen är min mammas namn och datumet - 25/10-57.
 Klackring - ren
 Klackring på finger

Möt vintern med färg

Vi nordbor och stora delar av västvärlden i övrigt möter hösten och vintern med de klassiska färgerna grått, brunt och svart. Och visst är det snyggt och propert med en klassisk outfit som inte sticker ut för mycket, men någon gång kan det vara kul att synas mer än andra.
 Accesessoarer är en viktig del av klädseln. Halsduk, slips, mössa eller varför inte skor som syns. Något som bryter av färgmässigt.
Gant har med sina linjer Elliott Gant, Rugger och G.N.H. (framförallt de två senare) visat att man kan klä sig både varmt och klassiskt med lite gladare färger, framförallt i accesoarerna.

Den modige klär som killen till höger i starka färger mer eller mindre rakt igenom.

Accentfärger är ordet för vintern.


 Gant1-Color
 Inte nog med att Gant lyckats ta fram snygga kollektioner som lyser upp vintermörkret med sin färgglada kläder, de har jobbar dessutom med fina material som lammull, kashmir och fin bomull som gör att du garanterat håller värmen också.

Nej, detta är inte reklam för Gant, jag tycker bara att de lyckats ovanligt bra denna vinter.
Jag har inte tidigare varit en Gant-fan, men i år har jag blivit tvungen att omvärdera.
 Gant2 - Color

Det där med byxlinningen...

Under flera år har det varit synnerligen modernt med låg skärning i midjan på alla typer av byxor. Det är på väg ut nu.
 Frågan är hur länge det dröjer innan alla går omkring med linningar som på bilden här intill.
Det torde bara vara en fråga om tid. Snart är det svårt att få tag på byxor med låg skärning i midjan.

Looken här till höger är en ganska klassisk dito och den är både snygg och ledig samtidigt som den faktiskt passar i lite mer formella sammanhang också.
Bilden är hämtad från Acne:s hemsida. Just Acne är bland de bästa just nu på att diktera rådande trender. Kul då att de också lyckas utanför Sveriges gränser.

Personligen har jag nog inte riktigt konverterat till den höga skärningen riktigt ännu, men också det är väl en tidsfråga.
 Acne-Stil

Skänk skor till behövande

TOMS shoes. Så heter ett märke i sydamerika som tillkommit av en enda anledning - ge en hjälpande hand till de fattiga på kontinenten.
Blake Mycoskie heter mannen bakom projektet.
Så här fungerar det:

Du köper ett par skor och för varje par du köper, skänker Blake ett par till ett behövande barn.
Idén är lysande så jag hoppas verkligen att det fungerar.

Om skorna är snygga är väl en annan femma, men till sommaren skulle de säkert fungera som strandskor, om inte annat. Men som bekant, smaken är ju som baken...
Priset ligger på 250-300 kr.
Mer information om projektet och skorna hittar du på Blake:s
hemsida.

TOMS

Det är kallt ute

Det är bara 2 november och det är snö och 4 minusgrader ute. På västkusten ska det inte vara på det viset så tidigt. Men vem är väl kung Bore att lyssna på mig. Han gör som han vill och tvingar mig att plocka fram plagg som jag egentligen inte tänkt ta fram förrän om någon månad - de riktigt varma vinterkläderna.
Idag har jag semester och ska ge mig ut i kylan och ser då ut på följande sätt:

 Outfit 2006-11-02 Undrar om inte jag kommer att frysa i den här outfiten? Nåja... det ger sig. I alla fall, uppifrån och ner:
--Grå/Orange lammullsmössa från Gant
--Skinnjacka från Selected
--Vit argyle-tröja från Peak Performance
--Svart bälte från J.F.K.
--Jeans från Nudie
--Grova sneakers från PF Flyers
 
 Jag blir nog tvungen att plocka fram fler vinterkläder om den här kylan ska fortsätta. Dessutom måste jag nog införskaffa i ytterligare någon halsduk. Inte har jag någon på mig här, trots att det behövs.
 









Brittisk modsklassiker

Tänk vad ofta man har fördomar egentligen. Om du tänker efter så finns det alldeles säker något klädmärke som du absolut inte under några som helst omständigheter, skulle ta på dig. Anledningarna kan naturligtvis vara många och varierande, men ofta har man av någon anledning fått för sig att just det där märket gör sunkiga kläder eller så finns det något annat som gör att man bara vägrar.

Jag hade tidigare kraftiga fördomar om Ben Sherman. "Äh, det är ju bara engelska punkare och mods som tar på sig Ben Sherman-kläder". Så tänkte jag ända tills jag faktiskt tog mig tid att granska märket lite närmare. En arbetskamrat kom en dag i en tenniströja från just BS. Och den var snygg... riktigt snygg.
Ett tag senare hittade jag en jättesnygg klassisk stickad, långärmad tröja som var snuskigt snygg. Poff, så var de fördomarna borta.

Jag har säkert inte varit ensam om dessa fördomar. Det är fortfarande så att BS är ett jättemärke bland anglosaxiska skinheads, fotbollsfans och mods tillsammans med bl a Stone Island.
Men numer är punkstämpeln mer eller mindre borta. BS gör mycket snyggt, bland annat fixar de en hel del dressat i klassisk stil.

Det är sällan värre än att man kan ändra sig. Nedan ser du ett urval av snygga plagg från Ben Sherman.

 Ben Sherman - Knit Wear  Ben Sherman - Jacka
 Ben Sherman - Kavaj  Ben Sherman - Chelsea

Klädd för möte

Vi har ingen dresscode på kontoret och det är ganska skönt. Vi kan klä oss i kläder vi trivs i. Oftast blir det jeans och tröja eller skjorta. Det vill säga en ledig klädsel. Vi är ju vuxna människor som har vett på att klä oss vårdat.
Men ibland kommer leverantörer, medlemmar i kedjan eller andra betydelsefulla personer på besök och då finns det en oskriven regel som säger att då åker åtminstone kavajen på.
Personligen tycker jag om att klä upp mig lite när vi får besök... som idag. Följande kläder plockades fram ur garderoben:
   Den uppmärksamme lägger omdelbart märke till att jag även denna gång har min kära cardigan, som figurerat på flera bilder här tidigare. Favoritplagg? Javisst är det så. Alltså:
  • Ljusgrå cardigan från Mansfield
  • Svarta bomullsbyxor från 4 You
  • Vit piké från Polo Ralph Lauren
   Sedan var det där med kavajen. Det känns självklart att den åker på. Det är dessutom den relativt nyinköpta som syns under rubriken "Dagens fynd - igår".
  • Kavaj från Selected
   Ibland kräver situationen att jag knäpper kavajen och då kan det se ut så här.