Tiger för vår och sommar

Nu börjar vår- och sommarkollektionerna dyka upp hos olika märken på deras hemsidor. En som jag nyligen spanat in är Tiger of Sweden. Vad jag kan konstatera är att midjan kryper långsamt uppåt igen och det är ju ingen nyhet.
Här nedan har jag valt ut några godbitar. Vill du se hela kollektionen, surfa in på
Tigers hemsida.
Trench2-Tiger Kostym2-Tiger

Byxor-TigerTrench1-Tiger

Kostym1-TigerStickat-Tiger

Jacket1-TigerJacka1-Tiger

Trenchcoat i denim

Det holländska märket G-Star gör kläder som inte riktigt gör sig i min garderob. Naturligtvis finns det undantag och vissa plagg är riktigt läckra.
Mycket av märkets kläder och framtoning är rockig och jeansig, som till exempel trenchcoaten här nedan i jeanstyg. Snyggt? Tja... personligen skulle jag nog inte ta på mig den, men den är onekligen läcker på rätt person.
G-star DenimTrench

Nyckelord: Dior Homme

Efter att ha spenderat lite tid på olika mellandagsreor kan jag bara konstatera att utbudet varit ovaligt magert. De verkligt snygga plagen har inte reats ut eller så är det så låg sänkning att de fortfarande är svårt att motivera varför jag ska spendera en smärre förmögenhet och leva resten av månaden på bröd och vatten och neka barnen ett drägligt liv.
Ännu har dock inte alla butiker dragit igång sina reor så visst finns det hopp om att kunna fynda. Under tiden har jag roat mig med att drömma... i vanlig ordning.

Denna gång har jag låtit mig hänföras av vinterns utbud från Dior Homme. Med en något större plånbok så kan jag tänka mig att spendera på nedan plagg, eller kanske åtminstone vänta till (om det blir aktuellt) utförsäljning av dem.

Skinnjacka-CD
En snygg skinnjacka med läckra detaljer för ca. 32 000 kr.

Smoking-jacka-CD
En kombination av smokingkavaj/jacka går lös på ungefär 9500 kr.

Mlitärjacka-CD
En helrätt militärjacka för cirkus 6500 kr.

Metallsko-CD
Inte jättetroligt att jag skulle ha så många tillfällen att använda dessa metallliknande skor i skinn för 4000 spänn, men de är riktigt jävla fräcka.

Piketröja-CD
En pikétröja med sköna detaljer kostar inte mer än ung. 2200 kr.

Dubbelkäppt-CD
Dubbelknäppt är ju nästan aldrig fel. Denna historia i bomull är min för ca. 8500 svenska pistoler.

Drömma var det. Vist är det snygga kläder, men jag kommer förmodligen aldrig att bli lycklig ägare av något av ovanstående plagg. Men jag fortsätter att drömma.

Usel rea

I förra veckan damp det ner ett meddelande från MQ i min brevlåda. Rea:n skulle starta för oss klubbmedlemmar onsdag 3 januari, kl 13- 18 i min lilla stad.
Kanon, tänkte jag. Det blir jag och säkert ganska många till förutom jag, men det är nog inte så många fler som tänker sig att köpa en kostym. Jag hade nämlgen spanat in en grå Bläck-kostym med smal siluett som föll mig smaken. Fanns den bara i min storlek så skulle jag spendera på den.

MQ hade deklarerat att de rabatterade sortimentet med 30-70% så jag räknade inte med mer än max 30 % på en kostym men det skulle nog bli ett köp ändå, bara storleken fanns.
För att komma in som klubbmedlem skulle jag ha med mig mitt inbjudningskort och det låg i säkert förvar i innerfickan när jag stegade fram mot MQ-butiken i gallerian. När jag närmade mig butiken nästan prick 13.00 såg jag att det vimlade av folk runt och i butikslokalen.
Det var ingen som kontrollerade om jag var inbjuden medlem, trots att de hade annonserat i lokalpressen att det var stängt idag och att rea:n för "allmänheten" skulle sparka igång imorgon.

Väl inne i butiken knuffade jag mig väg ner till kostymavdelningen. "Röda prislappar gäller" hade det stått i både annonsen och i inbjudan. Det fanns inte en röd prislapp på en enda kostym. Jag haffade en kvinna i personalen för att fråga om kostymer och röda priser bara för att få svaret "Nej, vi rear inte grå och svarta kostymer, de funkar ju året om...". Jag brydde mig inte om att kolla om det satt röda prislappar på andra kostymer utan jag svalde mitt förtret och tänkte att kanske finns det någon schysst skjorta att köpa istället. Men, nej... Det fanns i princip ingenting att köpa på rean för de fina kläderna från bl a Peak, BZR (Bruuns Bazar:s ungdomligare linje), och det som kan tänkas vara snyggt från J. Lindeberg såldes fortfarande till ordinarie pris liksom Fred Perry, Bläck och Ben Sherman.
Till och med "finare" butiker rear ju ut sitt sortiment även på kostymer och andra "dyrare" artiklar för att få rotation på sitt sortiment, men inte MQ.

På inbjudan står det så här: "Nu är det dags för vår stora rea där vi bjuder på inte mindre än 30-70% rabatt på alla coola märkeskläder i vår kollektion". Nja... det stämde ju inte riktigt.  Eller är det jag som är så korkad att jag inte vet vilka kläder som är coola? Säljer MQ ocoola kläder? Rent personligt kan man ju tycka vad man vill om det, men kedjans filosofi uppfattar jag som att allt de säljer i sina butiker är coola kläder.
Det fanns ingenting som jag i min besvikelse ville lägga mina pengar på.

MQ, Varberg. Jag är mycket besviken på er "rea" för ni verkar inte vara beredda att hålla det ni lovar!
Det lär dröja innan jag köper något i en MQ-butik igen. Så här gör man inte, dåligt!

Nyår kom sent

Jisses...! Det är drygt två veckor sedan jag senast hade tid att uppdatera här. Nu tänker jag emellertid ändra på detta och visa vad jag hade på mig på nyårsafton. Man skulle kunna säga att nyår kom sent på bloggen i år.

Vi hade goda vänner på middag och vi tryckte i oss mer kalkon än en hel bataljon (alla barnen inräknade). På tal om bataljon så hade jag förärat nyårskvälen med en militärskjorta.
Bilderna nedan är tagna några minuter in på det nya året och alkoholen börjar på riktigt allvar göra sig gällande. Men jäklar vad trevligt vi hade det :D

Sittande vid granen Närbild slipsen
Jag var tämligen svartklädd denna afton.
** Byxor från 4 You
** Skjorta med axelklaffar, Riley
** Slips, Ulterior Motive (jag skrev om dem
här)

Det lär inte vara den sista Uleterior Motive-slipsen ni ser mig bära för deras få, men grymt snygga snören spöar all konkurens - åtminstone utseendemässigt.