Fynd i provkollektion

Klockan närmade sig sakta men säkert 17.00. Den var närmare bestämt 16.25 när telefonen på mitt kontor ringde. Det var Marie, nere i butiken som ville berätta att New Balance sålde ut en provkollektion på sitt Sverigekontor som ligger tvärs över gatan från mitt kontor.
Hon drog snabbt vilka storlekar som fanns och att de kostade mellan 100 och 200 kronor. Det fanns ingen tid att spilla. Snabbt tryckte jag av telefonen och kastade den på skrivbordet. Kvickt som rackarn slängde jag på mig kavajen och ropade till kollegan Fredrik som har kontoret intill mitt vad som var på gång. Han fick på sig en tröja kvickare än jag hann blinka och tillsammans gick vi ut och över gatan och in i New Balance lokaler.

Väl inne fann vi hylla efter hylla fylld med skor från
New Balance och PF Flyers (PF står för Posture Foundation). Jag fyndade till nästan hela familjen. Två par barnskor för ynkliga 50-lappen vardera och två par skor till hustrun och en tonåring för 100 kronor/paret.

För egen del blev det ett par New Balance Trail 575 och ett par PF Flyers Grounder Hi-Nubuck för totalt 300 kronor. Alltså sex par sneakers för ynka 600 spänn! Snacka om fynd!

 
New Balance Trail 575
 
När jag sätter i de röda snörena
blir det ännu snyggare.
 
 
PF Flyers Grounder Hi Nubuck
 
Andra gången på en vecka som jag inte bara fyndar, utan fyndar ordentligt. Fynda har nästan fått en ny innebörd efter mina raider.

Jag anger tiden

 Jag gillar klockor. Det har jag alltid gjort. Jag har med åren samlat på mig en och annan dylik tingest för att den ska tala tiden för mig.
Men ett armbandsur, som det handlar om här, ska fylla mer än en funktion - den vara snygg att se på också. Den ska vara en del av min outfit.

Dock är det så att trots min förkärlek för snygga armbandsur så har jag aldrig sparat ihop till en finare av alla de märkesklockpr som finns. Det har blivit lite billigare modeller. Den dyraste jag har i min ägo kostade för 5-6 år sedan 2500 kr.
Nu har jag emellertid bestämt mig för att spara ihop till en finare klocka (vis av ålder?). Jag har just nu ingen bestämd klocka eller modell jag vill ha, utan jag tittar runt och "känner" mig för.
IWC-PChron-Automatic
 IWC - Portugese Chron-Automatic


 IWC-PPerpertual-Calender
IWC - Portugese Perpertual Calender

 JeagerLeCoultre-MasterEightDays
Jaeger-LeCoultre - Master Eight Days

 TAGHeuer-LinkChronograph
TAG Heuer - Link Chronograph

 Jag har som sagt inte bestämt mig för varken modell eller märke, men ovan visade armbandsur är vackra. Hur mycket de kostar har jag dock ingen uppfattning om. Jag tror inte att jag klarar ett pris på mer än 10-12 000 kr. Den som lever får se. Under tiden sparar jag så mycket jag orkar.

En annorlunda skjorta

Ibland sitter jag och surfar runt, mer eller mindre planlöst. Jag klickar på en länk här och en där. Hittar en hel del intressanta och spännande saker.
Just så gjorde jag en stund på lunchen och rätt som det var så hade jag hamnat på en svensk e-shoppingsajt.
LeShopStockholm heter webplatsen jag snubblade in på.
De har en del fascinerande designerkläder, bl a Raf Simons. Men det jag fastnade för är en jacka/skjorta från Pierre-Henri Mattout och den föll jag nästan handlöst för. Nu måste jag starkt överväga om min hårt ansträngda ekonomi klarar ett sånt här inköp... Ja, egentligen kan jag säga med en gång att denna månad är synnerligen begränsad vad gäller klädinköp, men fundera och drömma kan jag ju alltid göra.
Hur den ser ut? Jo, titta här:

Skjorta/jacka

Visst är den läskande, men mitt förnuft (råkar faktiskt ha en gnutta av den varan) säger mig att låta bli att spendera 925 kr på detta plagg, trots att det är halva priset.
Aldrig kan man vara riktigt glad :-(

Webbshopping - en guide

Jag köper en del på webben. Det går ofta i vågor och oftast handlar det om böcker och framförallt skivor. När det kommer till kläder så är mina inköp via webben lätträknade - en pikétröja från Tradera. Tradera har för övrigt en stilguide som kanske kan vara till hjälp. Aldrig någonsin har jag köpt något klädesplagg eller några skor hos någon av alla webbutiker som finns. Det beror bl a på att en skjorta kan vara storlek medium hos en tillverkare, bara för att bli en Large hos nästa. Likadant med skor - jag pendlar mellan 42-44. Det är inte lätt att köpa utan att ptova först.

Däremot surfar jag ofta runt i olika nätbutiker, om inte annat så för inspiration och uppslag för en outfit. Jag hittar också mycket nytt som jag sedan får resa land och rike runt för att hitta i en "vanlig" butik. Ibland hittar jag det som var så snyggt på webben, ibland inte. En annan gång kan det visa sig att det var inte alls vad jag tänkt mig, när jag väl hittar det i verkligheten.

Tycker du det är svårt att hitta bra butiker på webben? Här nedan listar jag flera som jag surfar runt på med jämna mellanrum och som jag låter mig inspireras av.

Yoox - Fantastiskt många av de "stora" märkena, om än i vissa fall något begränsat utbud.
Shopping-Yoox

Oki-Ni - Kanske är denna brittiska webbutik mest känd för sina samarbeten med Adidas, men det finns en hel del annat som får köpnerven pulsera.

111VOX.com - Det är framförallt Puma Exclusive-avdelningen som lockar här. Linjer som 96 Hours, Dassler och Mihara lockar. Men du hittar också andra fina märken som svenska Gram, Compl8, Ijin Material och Members Only för att nämna några av de mer kända.

Zoovillage - En svensk webbutik som säljer många av de stora märkena. Du hittar bland annat Tiger of Sweden (inga skor, dessvärre), Adidas (både skor och kläder), Cheap Monday, J. Lindeberg, Lacoste, Stray Boys och Encore för att nämna några. Dessutom stora street/surfmärken som Billabong, Rip Curl och Quicksilver.

Shopiana - Utbudet här påminner en del om Zoovillage, det vill säga en hel del stora märken som exempelvis Hilfiger Denim, Insight, Puma, Vans och Triple5Soul.

Caliroots - Här hittar du kläder, för att citera Caliroots "The Californian twist of lifestyle and culture". Det vill säga; du hittar mestadels streetkläder på denna sajt, som till exempel Bay Icon, Etnies, LRG och Santa Cruz. Dessutom återfinns här ett stort utbud med sneakers från Reebok, Adidas, Puma, Nike och New Era.

Haburi - En outlet med hyfsat utbud av lite mer dressat utbud. Calvin Klein, Bruuns Bazar och Moschino hittar du bland annat här. Oftast är priserna riktigt bra, men det ska de vara också för det är nog mestadels svårsålda plagg.

Uppercut - En utmärkt e-handelsplats när du är ute efter underkläder som kalsonger och sockar. Du hittar till exempel Björn Borg, D&G, Hugo Boss, Frank Dandy Superwear och Topeco. Håll ett extra öga på Ginch Gonch som har riktigt läckra kallingar.

Dress for Less - En designer-outlet med ganska schysst utbud med många stora designers. Du väljer bl a mellan Hilfiger, Ben Sherman, Energie och slipsar från DKNY. Dessutom är det ganska bra priser med runt halva priset jämfört med rekommenderat ordinarie pris.
Dress-for-less

Bluefly - Här samsas många av jättarna, men det är ett ganska magert utbud hos de flesta. Snygg sajt, med lätt navigering.

Have2Have - En ganska bra skobutik på nätet. De visar upp en imponerande lista på varumärken, men det är sällan de har särskilt många hemma samtidigt. Men rätt som det är så har du tur och ihttar snygga dojor till hyggliga priser.

Tjallamalla - En skön butik som finns i Stockholm. Dessutom kommer inte deras e-butik upp i samma klass som den riktiga, men ibland så... Kända märken som Acne, Carin Wester, Dunderon och Julian Red.

Tailorshirts - Beställ skräddarsydda skjortor. Många varianter på detaljerna som gör din skjorta speciell tillsammans med många olika tyger och riktigt bra priser gör detta till en synnerligen välbesökt butik för min del.

My Sneakers - Precis som namnet säger. Hos danska My Sneakers väljer du bland de stora märkena Nike, Adidas, New Balance och Gravis. Ganska bra priser.
My Sneakers

Självklart finns det fler och kanske kommer en kompletterande lista någon gång i framtiden, men det som listas här får duga just nu.
Tradera - Sist, men inte minst - Tradera. Här kan du buda på mycket från många olika, välkända varumärken. Det förekommer en hel del piratkopierat så se upp.

Lycka till och hör gärna av dig med fler tips på andra webbutiker.

Skor i nya svart

Jag satt och surfade mer eller mindre planlöst, nu under förmiddagen. Ja, det vill säga... jag surfade runt på olika kläd- och moderelaterade webbplatser.
Jag besökte bland annat danska 4 You. Jag har ett par svarta kostymbyxor från dem och jag är mycket nöjd. Dessutom har jag en kortärad skjorta som också är helt ok.
Jag kollade igenom deras höst/vinter-kollektion, men det fanns ingenting att yvas över. Sedan klickade jag på länken "Shoes" och upptäckte då bland annat denna, röda och läckra sko. Har ingen aning om pris eller vem som kan tänkas säla den i Sverige om den överhuvudtaget finns här, men läcker det är den.

4You-Sko

Rött är det nya svart på skofronten.

Spandex till Halloween?

Nästa helg är det Halloween och frågan är:
Om jag beställer min nya dräkt nu, hinner jag få den i tid?
Spandexman är platsen för fantasifulla dräkter, men kanske inte riktigt rätt plats för Halloween, eller...?

SpandexMan

Dressat med viss skruv

Sir Paul Smith omtalas ofta med respekt, och han förtjänar den också. Han gör ofta kläder och skor av klassiskt snitt, men lägger gärna till något för så att det utmärker sig. Det kan exempelvis vara hans berömda färgade ränder, inlägg av brodyr i en till synes slät och helt vanlig skjorta, eller så accentuerar han en färg.

På Savile Row i London härbärgerar ytterligare en designer som också gör synnerligen snygga herrkläder av klassiskt snitt. Även han har en känsla för det oväntade. Han jobbar framförallt med färger som lyser upp en annars till synes grå kreation.

Richard James heter designern ifråga och delar av hans kollektion för hösten/vintern 2006 ser du här nedan.
Huruvida han distribueras här i Sverige har jag ingen aning om. Det hade varit kul att se hans kollektion i verkliga livet. Utan att veta så tippar jag att prisbilder på James's kollektioner ligger ganska högt. Känner du till någon som säljer hans kläder så hör gärna av er.

Klicka på småbilderna för att få större versioner i nytt fönster.


       
     
RJ-Bags
Några av världens snyggaste väskor gör i London, hos Richard James.

Om du vill se mer av Richard James, hans kollektioner och hans butik,
så hittar du hemsidan här.

Dagens fynd - igår

En längre tid, ca fyra-fem månader har jag spanat efter en svart eller mörkt grå kavaj med smala slag och inte riktigt lika lång som de kavajer jag redan har. Det har inte varit något jag jagat runt efter, utan jag har kikat lite efter en dylik tingest när jag ändå varit inne i en klädbutik (vilket är ganska ofta).

Igår var jag med en arbetskamrat som skulle köpa nya skor. Det blev ett köp och en fin tillfredställelse. På vägen ut ur köpcentret så tittade jag som hastigast in i Jack& Jones butik och såg att de hade 50% på skjortor. Dessvärre hittade jag ingenting som passade eller föll mig i smaken.
Medans jag stod där så sneglade jag lite åt sidan och la märke till att de också hade 50% på ett ställ med kavajer och se... där hängde den. En svart ullkavaj från Selected. I min storlek dessutom. Den hade tidigare kostat 1200 kr, men nu kunde jag köpa den för ynka 400 av samma valuta. Sagt och gjort. Ett köp kom till stånd.
Jag är jättenöjd och så här ser den ut.

Selected Kavaj
En enknäppskavaj med smala slag. Precis en sådan jag ville ha. Nöjd? Jodu...

Outfit 2006-10-25

Igår valde jag en ganska neutral klädsel eftersom inget särskilt skulle hända på jobbet.
Jag visste mycket väl att denna dagen inte skulle bli mycket mer spännande än gårdagen. Kanske lite, men bara marginellt. Ändå valde jag en helt annan outfit, en mer dressad. Det gjorde jag helt enkelt för att det är kul att klä upp sig någon gång ibland.


 Outfit 061025  Dagens outfit bestod av följande:

Mörkgrå kostymbyxor från Tiger of Sweden
Svart t-tröja från Boss
Ljusgrå cardigan från Mansfield
På fötterna hade jag ett par svarta skor från Nilson (de ville inte var med på bild)

Rutiga byxor

Rutigt är synnerligen inne denna höst. Naturligtvis påverkas även jag av detta och har kikat runt lite på nätet hos olika märken för att möjligtvis hitta något som kan tänkas falla mig i smaken.
111VOX.com hittades dessa byxor för 1400 Kr - Forniture Civili, Tessuto. Direktlänk till brallan.
Rutiga byxor
Snygga? Visst är de det, men om jag köper dem återstår att se. Kanske blir det du som spenderar några slantar.

Outfit för en tråkig dag på kontoret

Outfit 2006-10-24
Idag var en sån där långsam dag på kontoret, en dag det verkar finnas alldeles för många av. Jag visste redan på förhand att det inte skulle hända något särskilt idag så det var inga finkläder som åkte fram ur klädkammaren.
Ovanför ser du vad det blev, nämligen:
  • Min gamla vanliga Nudie-jeans
  • En svart/vitrandig skjorta från Selected
  • Brun varm Merinoull-tröja från H&M

Intressant stilguide

Ralph Lauren-guideVissa dagar kan det vara svårt att få ihop sin klädsel som man tänkt sig. Andra gånger står man rådvill och vet inte hur tusan man skan bära sig åt för att matcha slips och skjorta på ett smakfullt sätt. Eller så är det färgerna man är osäker på, om de fungerar ihop. Hur långa ska mina byxor vara? Hur mycket ska skjortmanschetterna sticka ut ur kavajärmen?

Frågorna kan bli många.

Vid sådana tillfällen kan man behöva hjälp av en stylist (som vi alla naturligtvis har tillgång till) eller så kan man ta hjälp av en stilguide. En bra stilguide är den som teamet bakom Ralph Lauren Polo satt samman.
Även om du inte anser dig behöva en dylik guide så är det om inte annat kul och intressant läsning.

Guiden hittar du här.


Skor som verkligen har det!

Den engelske designern Paul Smith och hans kollektioner ligger mig varmt om hjärtat. Dock har jag inte mycket av hans kläder eller skor i min garderob. Dels för att utbudet är begränsat i Sverige i allmänhet och i min småstad i synnerhet.
Ett par skor eller rättare sagt sneakers som jag inte vet om de finns i Sverige, men som finns på hans hemsida, vill jag gärna ha. Du ser dem här nedanför.

 Yamato1  Yamato2
 Yamato heter dessa snygga sneakers.
 De går lös på £90 vilket blir ca 1200 kr. Det är de definitivt värda.

Materialet är 100% canvas på sidorna och tungan är av läder, precis som snörena. Sulan är av gummi.
Dessa sneakers skulle definitivt göra sig i min garderob, men ännu bättre på mina fötter.
Dyker de upp i en butik nära mig så väntar jag inte en sekund utan halar omedelbart fram plånboken, kosta vad det kosta vill.

Jag vill ha den slipsen

Umotive-Harem
Jag upptäckte för någon vecka sedan en svensk slipstillverkare som gör väldigt snygga slipsar, näsdukar och även några olika manschettknappar.
De har några slipsar som är synnerligen snygga, bl a den på bilden ovanför som heter Harem.
Men den som jag känner mest för just för tillfället, den skulle passa in i min kommande röda look, är Check Red-slipsen här nedan.
Check Red-Big
Du hittar fler inspirerande slipsar och annat trevligt på
Ulterior Motive:s hemsida.

Butiker hittar du bland annat i Stockholm, Göteborg, Luleå och Borås.
Jag ser fram mot en svensk slipssuccé!

Shoppingklädd - Vem har lila sockar?

Shoppingklädd
Varje lördag klockan 10.00 dansar min 6-åriga dotter. Det brukar bli jag som kör in henne och medans hon dansar och skuttar så går jag en sväng på stan.
Idag var jag på jakt efter snygga lila sockar eller några mörka sockar med fin lila färg i, ungefär som t-shirten jag har på mig på bilden.
Jag känner mig nu ganska övertygad om att det inte finns någon som gör sockar med lila mönster. Gör det det så säljs de åtminstone inte i en småstad som Varberg. Jag ger dock inte upp utan letar snart vidare i Göteborg och/eller Stockholm som jag besöker ibland genom jobbet.
En av anledningarna till att jag tvunget vill ha sockar i lila är att jag tänkt matcha dem med en ganska nyligen inköpt slips med mycket lila och lite rosa i. Det kommer att bli riktigt snyggt. I övrigt är lila en snygg färg som passar till mycket.

På bilden ser du de kläder jag hade på mig under sockjakten.
  • Lila t-shirt i bomull/strech från H&M
  • Grå cardigan i kammad bomull från Mansfield
  • Jeans från Nudie
Ytterkläderna bestod av vita skinnskor med gummisula från Din Sko och en vit skinnjacka i krossat getskinn från Selected. Mycket behaglig klädsel. Jag blev varken kall eller varm... eller jo förresten. Lite varm blev jag efter att ha traskat runt hela centrum i min sockjakt. Det ska inte vara så varmt i oktober!

Snart är det dags för stil och mode

Jag börjar snart skriva om mina två passioner här i livet - kläder och skivor. Det kommer alltså handla en hel del om musik som jag på något sätt har ett förhållande till och jag kommer att skriva om och visa mina kläder och annat moderelaterat. Bloggkartan.

See you soon.