Sommarfräsch

Det var ett tag sedan jag satte ihop en drömoutfit, men nu är det dags igen.
Jag har valt en hyggligt stram outfit den här gången. Dock inget riktigt dressat utan kanske något som kan passa för en skön sommarkväll - vart tog de vägen förresten? Det har regnat i snart fyra dagar här på västkusten. Men snart blir det bättre väder och då önskar jag att jag kunde slänga på mig följande plagg:
image142
Skjorta - Filippa K En härligt tunn skjorta som nästan blir genomskinlig i rätt ljus. Bort med slips och bröstficka så blir den perfekt.
Tröja - Polo Ralph Lauren Varm och skön att trä på sig när solen försvinner i horisonten.
Byxor - J Lindeberg Ett par figurnära byxor i 100% bomull.
Skor - Dior Homme Skorna gör hela outfiten väldigt ledig
Jacka - Baracuta Behändig att förvara saker i och skön om det blir så kyligt att tröjan inte värmer tillräckligt.
Sjal - Paul Smith Denna blir, tillsammans med skorna, färgklicken som lyfter hela lokken.

Smakar det så kostar det - ovanstående outfit skulle gå ca 8200 kr.

Tröjan kräver krage

Det är alltid snyggt med en pikétröja och/eller en bomullströja med krage, men kanske är det ett av de allra bästa plaggen nu på sommaren. Man kan ha en modell som är lite tajtare och det blir då lite mer casual och man kan ha en något lösare modell som kan göra dig något mer uppklädd utan att det blir stramt. Vilken modell man än föredrar så är det ett ledigt plagg, men ändå tillräckligt snyggt för att du inte ska se ut som en lodis.

Jag föredrar Polo Ralph Lauren när jag ska köpa denna typ av tröja och gärna då en lite annorlunda variant än de vanliga med polospelaren på bröstet som i och för sig är väldigt snygga.
Men den tröja jag vill visa här, kommer från Original Penguin och är en av sommarens snyggaste kragtröjor.
image141
Den går att köpa på Penguins
hemsida för det trevliga priset av knappt 500 spänn.

Skön sommarskjorta

Jag äger förvisso ett par kortärmade skjortor, men jag föredrar oftast längärmade sådana och om det blir riktigt varmt så tycker jag oftast att det är snyggare att i så fall rulla upp ärmarna.
En skön sommarskjorta som jag gärna skulle använda på det viset är denna fina skjorta från Paul Smith.
Den finns att köpa på Paul Smiths hemsida för £130 = ca 1950 kr.
image140
Det blir ju extra snyggt att rulla upp, alternativt vika upp lite grann när insidan på manschetten är i ett mönster som matchar resten av skjortan på ett skönt vis.
Det skulle sitta fint med denna skjorta vid morgondagens svansande runt midsommarstången, men jag får väl se om jag hittar något annat i garderoben istället.

På spaning

Egentligen behöver jag ingen ny jacka. Jag har både vår- och sommarjacka så jag klarar mig. I alla fall fram till hösten. Då behöver jag definitivt en ny jacka som kan värma mig. Naturligtvis ska den vara snygg också och då kanske denna jacka från Beretta skulle kunna vara något.
image139
Modellen heter 1526 (glamosröst?) och är en bomber-jacka gjord i tweed och om den går att få tag på i Sverigen vet jag inte, men i USA kostar den ca $800 (ca. 5725 kr).

Händerna på magen...

Idag:
image138
~~ Jeans - Acne
~~ Piké - Tiger
~~ Bälte - Peak Performance
~~ Klocka - Rolex Submariner

Precis som häromdagen så har också denna klocka en speciell historia. Den hänger ihop med den första och det kommer, som sagt, en förklaring vad det lider.

Cykelmode är hett!

Sällan, eller aldrig har jag väl funderat på att till vardags, ännu mindre till fest, att klä mig i cykelkläder.
I min ungdom cyklade jag en hel del och då klädde jag mig naturligtvis i cykelkläder och visst fanns det ett mode redan då. Jag var till och med modell (tro't om du vill...) i en katalog för Monark-Crescent vid ett tillfälle.

Nu har det brittiska cykelklädmärket Rapha tagit hjälp av cykelentusiasten Paul Smith för att ta fram en moderiktig tröja inför Tour De France och fan vet om jag inte skulle kunna tänka mig att dra på mig en sådan tröja när jag drar till stranden. Priset är väl möjligtvis det som sätter stopp för mina tänkta handlingar - £140 (2050 kr). Nåja... ganska spännande är samarbetet i alla fall.
image136 image137

Vi är tillbaka, sommaren och jag!

Jag har av olika anledningar inte haft ork, lust eller tid att uppdatera min blogg på länge. För bara en liten stund sedan knäppte jag en bild ute på altanen och objektet för denna något spontana fotosession var jag ;-)
Alltså kvällens outfit:
Outfit 12 juni-07
-- Skjorta från 4U
-- Kortbyxor från Selected
-- På fötterna har jag ett par Havaianas, men de vill inte vara med på bild
-- Klockan är en TAG Heuer Monaco
image135

Angående klockan så finns det en historia kring den som är ganska sorglig och det ska jag berätta mer om vid ett annat tillfälle. En ledtråd är "arv".